Het aanschaffen van een hond

Een hond in huis nemen is leuk! Maar er zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden. Een hond kost veel tijd en geld. Een hond moet minimaal drie keer per dag worden uitgelaten en heeft veel aandacht nodig. Er is een test te vinden op de website van de dierenbescherming. Te test geeft aan of een hond wat voor u is.


Een hond kiezen:

Als u een hond kiest is het verstandig te letten op of het dier bij u en uw gezin past. Ga niet teveel af op het uiterlijk of ras, dit zegt weinig over hoe een dier in elkaar steekt. Vraag anders de mensen die er werken naar het karakter van de hond. Het uiterlijk van een hond zegt niks over zijn karakter.


Kosten voor het aanschaffen van een hond:

Voor een hond uit het asiel betaalt u gemiddeld honderd euro. Dat is in verhouding goedkoop vergeleken met een hond via een andere weg. Het voordeel van een dierenasiel is dat de hond medisch is onderzocht, ingeënt, gechipt en geregistreerd. Neem dus eerst een kijkje in het asiel, voordat u bij een fokker aanklopt. Bij de aanschaf van een dier via internet moet u op uw hoede zijn. Op marktplaats of internet kunnen broodfokkers honden aanbieden met het doel  snel geld verdienen, ten koste van de gezondheid van de honden.


Verzorgingskosten:

Voor verzorging, eten en de dierenartskosten van een hond moet u rekenen op ongeveer duizend euro per jaar. Daar komt vaak nog bij: opvangkosten tijdens vakantie, kosten voor een cursus of training of extra kosten bij ziekte. Wilt u niet voor financiële verrassingen komen te staan als uw hond ziek wordt, dan kunt u een huisdierenverzekering afsluiten. Om de huisdierenverzekering te bekijken klik hier

Wat heeft u nodig als u een hond koopt?

 

– Mand
– Voerbak
– Drinkbak
– HondenbrokkenVoer
– Hondenspeeltje
– Halsband en riem
– Borstel en of kam
– Chippen & registreren

Om alle puppy producten te bekijken klik hier